Vijesti

GOKMEN CINAR (1971) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

28.10.2013. 17:05

Optuženi za kazneno djelo iz članka 149. stavka 6. Zakona o industrijskom vlasništvu BiH, a u svezi sa stavkom 5. istog Zakona, sporazumno je priznao krivnju.

Optuženi Gokmen Cinar, rođen 01. 03. 1971. godine u mjestu Bogazliyan u Republici Turskoj, nastanjen u Srebreniku, državljanin Republike Turske, sklopio je sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Tužiteljstva BiH.

Tužitelj je predložio da Sud BiH optuženog Gokmena Cinara osudi na novčanu kaznu u iznosu od 4.000,00 KM (četiri tisuće konvertibilnih maraka).

Na temelju članka 69. točke d) i članka 74. KZ-a BiH, kao i članka 149. stavka 9. Zakona o industrijskom vlasništvu BiH, od optuženog Gokmena Cinara će se oduzeti predmeti koji su uporаbljeni za počinjenje kaznenog djela, a koji su navedeni u optužnici, među kojima je veća količina krivotvorenih oznaka poznatih robnih marki, kao i određena količina odjeće.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 14. 06. 2013. godine.

Predložena kazna sukladna je udjelu optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH od 14. 06. 2013. godine. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, kao i da se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba