Vijesti

GOKMEN CINAR (1971) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

28.10.2013. 17:05

Optuženi za krivično djelo iz člana 149. stava 6. Zakona o industrijskom vlasništvu BiH, a u vezi sa stavom 5. istog Zakona, sporazumno je priznao krivicu.

Optuženi Gokmen Cinar, rođen 01. 03. 1971. godine u mjestu Bogazliyan u Republici Turskoj, nastanjen u Srebreniku, državljanin Republike Turske, sklopio je sporazum o priznanju krivice sa tužiocem Tužilaštva BiH.

Tužilac je predložio da Sud BiH optuženog Gokmena Cinara osudi na novčanu kaznu u iznosu od 4.000,00 KM (četiri hiljade konvertibilnih maraka).

Na osnovu člana 69. tačke d) i člana 74. KZ-a BiH, kao i člana 149. stava 9. Zakona o industrijskom vlasništvu BiH, od optuženog Gokmena Cinara će se oduzeti predmeti koji su upotrijebljeni za počinjenje krivičnog djela, a koji su navedeni u optužnici, među kojima je veća količina krivotvorenih oznaka poznatih robnih marki, kao i određena količina odjeće.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 14. 06. 2013. godine.

Predložena kazna u skladu je sa udjelom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 14. 06. 2013. godine. Istovremeno je potvrdio da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, kao i da se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu, eventualno, odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba