Vijesti

OPTUŽENA NAN WANG (1976) SPORAZUMNO PRIZNALA KRIVICU

22.10.2013. 17:17

Optužena Nan Wang sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo porezne utaje iz člana 210. stava 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Optužena Nan Wang zvana „Nancy“, rođena 06. 09. 1976. godine u Shandongu u NR Kini, nastanjena u Sarajevu, državljanka NR Kine, sporazumno je priznala krivicu za krivično djelo za koje se tereti i sa tužiocem Odjela III Tužilaštva BiH zaključila sporazum o priznanju krivice.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivice optužena je u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela za koje je tereti optužnica Tužilaštva BiH od 06. 06. 2012. godine, a koja je potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Suda BiH dana 18. 06. 2012. godine.

U skladu sa sporazumom, tužilac i odbrana su saglasni da Sud BiH izrekne optuženoj Nan Wang novčanu kaznu u iznosu od 5.000,00 KM.

Predložena kazna je u skladu sa ulogom optužene u izvršenju krivičnog djela.

Ovim sporazumom optužena potvrđuje da je upoznata sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. Ona istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, bez ikakve prisile ili nagovora te se obavezuje da će snositi troškove krivičnog postupka, od kojih su troškovi Tužilaštva BiH iznosili 1.070,50 KM te paušalni iznos čiju će visinu, u zavisnosti od složenosti postupka, odrediti Sud BiH.

Sklapanjem sporazuma optužena se odriče prava na suđenje te prava na žalbu na presudu koju joj, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba