Вијести

МИРНЕС ХУСИЧИЋ (1991) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

17.10.2013. 17:03

Оптужени Мирнес Хусичић, рођен 04.06.1991. године у Тузли, гдје је и стално настањен, држављанин БиХ, који је оптужен за кривично дјело кривотворење новца из члана 205. став 1. у вези са чланом 29. КЗ-а БиХ, споразумно је признао кривицу.

Тужилац је сагласан да Суд БиХ оптуженом Мирнесу Хусичићу изрекне казну затвора у трајању од 6 (шест) мјесеци, те истовремено одреди да се ова казна неће извршити ако оптужени у времену од 2 (двије) године не почини ново кривично дјело.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за која га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 17.06.2013. године, а која је у цијелости потврђена од стране судије за претходно саслушање Суда Босне и Херцеговине, дана 21.06.2013. године. Предложена казна у складу је са удјелом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

На основу члана 205. став 5. КЗ-а БиХ од оптуженог се одузимају три фалсификоване новчанице.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Истовремено је потврдио да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, те се обавезује да ће сносити трошкове кривичног поступка у износу од 380,00 КМ, а који се односе на трошкове Тужилаштва БиХ, те паушал у зависности од сложености поступка у износу који му одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba