Vijesti

MIRNES HUSIČIĆ (1991) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVICU

17.10.2013. 17:03

Optuženi Mirnes Husičić, rođen 04.06.1991. godine u Tuzli, gdje je i stalno nastanjen, državljanin BiH, koji je optužen za krivično djelo krivotvorenje novca iz člana 205. stav 1. u vezi sa članom 29. KZ-a BiH, sporazumno je priznao krivicu.

Tužilac je saglasan da Sud BiH optuženom Mirnesu Husičiću izrekne kaznu zatvora u trajanju od 6 (šest) mjeseci, te istovremeno odredi da se ova kazna neće izvršiti ako optuženi u vremenu od 2 (dvije) godine ne počini novo krivično djelo.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela za koja ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 17.06.2013. godine, a koja je u cijelosti potvrđena od strane sudije za prethodno saslušanje Suda Bosne i Hercegovine, dana 21.06.2013. godine. Predložena kazna u skladu je sa udjelom optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Na osnovu člana 205. stav 5. KZ-a BiH od optuženog se oduzimaju tri krivotvorene novčanice. 

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH. Istovremeno je potvrdio da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obavezuje da će snositi  troškove krivičnog postupka u iznosu od 380,00 KM, a koji se odnose na troškove Tužilaštva BiH, te paušal u zavisnosti od složenosti postupka u iznosu koji mu odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu, na osnovu ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba