Вијести

У КООРДИНИСАНОЈ АКТИВНОСТИ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ И ТУЖИЛАШТВА БиХ ЛИШЕНА СЛОБОДЕ 4 ЛИЦА

09.10.2013. 13:49

Лица која су лишена слободе држављани су Републике Словеније и БиХ, а сумњиче се за међународно кријумчарење опојне дроге „сканк“. Поступајући тужилац ће ускоро упутити приједлог за одређивање мјере притвора за осумњичене.

Дрога је откривена у моторном возилу којим су путовала осумњичена лица, а када су полицијски службеници Граничне полиције ЈГП Нови Град прегледали возило, један осумњичени је изненада ставио возило у погон и њиме ударио једног граничног полицајца, након чега се удаљио са граничног прелаза.

Осумњичени је убрзо у ефектној и брзој потјери пронађен и лишен слободе, а пронађена је и опојна дрога „сканк“ у количини од око 15 килограма, коју је осумњичени избацио из возила, а коју је открио службени пас трагач.

Сва четворица осумњичених лишена су слободе и касно синоћ предата поступајућем тужиоцу Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, који ће их испитати и према Суду БиХ упутити приједлог за одређивање мјере притвора од 30 дана, у складу са законом.

Заплијењена опојна дрога марихуана „сканк“ на илегалном нарко-тржишту у земљама Западне Европе достиже цијену од више десетина хиљада евра.

Тужилаштво БиХ и Гранична полиција БиХ настављају заједнички рад у борби против међународног кријумчарења опојних дрога.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba