Vijesti

U KOORDINIRANOJ AKTIVNOSTI GRANIČNE POLICIJE I TUŽILAŠTVA BiH LIŠENE SLOBODE 4 OSOBE

09.10.2013. 13:49

Osobe koje su lišene slobode državljani su Republike Slovenije i BiH, a sumnjiče se za međunarodno krijumčarenje opojne droge „skank“. Postupajući tužilac će uskoro uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene.

Droga je otkrivena u motornom vozilu kojim su putovale osumnjičene osobe, a kada su policijski službenici Granične policije JGP Novi Grad pregledali vozilo, jedan osumnjičeni je iznenada stavio vozilo u pogon i njime udario jednog graničnog policajca, nakon čega se udaljio sa graničnog prelaza.

Osumnjičeni je ubrzo u efektnoj i brzoj potjeri pronađen i lišen slobode, a pronađena je i opojna droga „skank“ u količini od oko 15 kilograma, koju je osumnjičeni izbacio iz vozila, a koju je otkrio službeni pas tragač.

Sva četvorica osumnjičenih lišena su slobode i kasno sinoć predata postupajućem tužiocu Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, koji će ih ispitati i prema Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora od 30 dana, u skladu sa zakonom.

Zaplijenjena opojna droga marihuana „skank“ na ilegalnom narko-tržištu u zemljama Zapadne Evrope dostiže cijenu od više desetina hiljada eura.

Tužilaštvo BiH i Granična policija BiH nastavljaju zajednički rad u borbi protiv međunarodnog krijumčarenja opojnih droga.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba