Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ РЕАЛИЗУЈЕ СЕ ОБИМНА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У БОРБИ ПРОТИВ ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА

09.10.2013. 13:40

По налогу Тужилаштва БиХ проводи се обимна полицијска акција у којој учествују полицијски службеници МУП-а Кантона Сарајево и МУП-а ЗХК-Љубушки. Ради се о истрази усмјереној на расвјетљавање више десетина крађа скупоцјених BМW возила.

Акција се проводи на ширем подручју општине Љубушки.

Ова акција усмјерена је на откривање и кривично процесуирање починилаца кривичних дјела организованог криминала, а у вези са крађама моторних возила, фалсификовањем документације и другим кривичним дјелима.

У току су претреси на четири локације, изузимање доказног материјала, документације, као и пронађених дијелова моторних возила.

Четири лица су лишена слободе. Она се сумњиче да су у протеклом периоду отуђила и учествовала у незаконитим радњама фалсификовања докумената за већи број возила, чија укупна вриједност прелази пола милиона КМ.

Лица лишена слободе биће у законском року предатa поступајућем тужиоцу, који ће их испитати и након тога одлучити за колико осумњичених ће упутити приједлог за одређивање мјере притвора или других мјера забране, у складу са законом.

Током ове акције, до сада је откривено више отуђених моторних возила, а углавном се ради о новијим возилима више класе, чија је појединачна вриједност већа од 10.000,00 КМ.

Тужилаштво БиХ и полицијске агенције настављају активности у оквиру истраге у овом предмету са циљем подизања оптужнице и кривичног процесуирања починилаца ових кривичних дјела.

Циљ оваквих акција је заштита имовине грађана Босне и Херцеговине те смањење ауто - криминала у Босни и Херцеговини.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba