Vijesti

PO NALOGU TUŽITELJSTVA BiH REALIZIRA SE OPSEŽNA POLICIJSKA AKCIJA U BORBI PROTIV ORGANIZIRANOG KRIMINALA

09.10.2013. 13:40

Po nalogu Tužiteljstva BiH provodi se opsežna policijska akcija u kojoj sudjeluju policijski djelatnici MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a ZHK-Ljubuški. Radi se o istrazi usmjerenoj na rasvjetljavanje više desetina krađa skupocjenih BMW vozila.

Akcija se provodi na širem području općine Ljubuški.

Ova akcija je usmjerena na otkrivanje i kazneno procesuiranje počinitelja kaznenih djela organiziranog kriminala, u svezi sa krađama motornih vozila, krivotvorenjem dokumentacije i drugim kaznenim djelima.

U tijeku su pretresi na četiri lokacije, izuzimanje dokaznog materijala, dokumentacije, kao i pronađenih dijelova motornih vozila.

Četiri osobe su lišene slobode. One se sumnjiče da su u proteklom razdoblju otuđile i sudjelovale u nezakonitim radnjama krivotvorenja isprava za veći broj vozila, čija ukupna vrijednost prelazi pola milijuna KM.

Osobe lišene slobode bit će u zakonskom roku predate postupajućem tužitelju, koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti za koliko osumnjičenih će uputiti prijedlog za određivanje mjere pritvora ili drugih mjera zabrane, sukladno zakonu.

Tijekom ove akcije, do sada je otkriveno više otuđenih motornih vozila, a uglavnom se radi o novijim vozilima više klase, čija je pojedinačna vrijednost veća od 10.000,00 KM.

Tužiteljstvo BiH i policijske agencije nastavljaju aktivnosti u okviru istrage u ovom predmetu sa ciljem podizanja optužnice i kaznenog procesuiranja počinitelja ovih kaznenih djela.

Cilj ovakvih akcija je zaštita imovine građana Bosne i Hercegovine te smanjenje auto - kriminala u Bosni i Hercegovini.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba