Vijesti

NEDŽIB TATLIĆ (1964) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

08.10.2013. 15:08

Optuženi Nedžib Tatlić, rođen 20. 02. 1964. godine u mjestu Kamenica, općina Pale, nastanjen u Sarajevu, ranije osuđivan, državljanin BiH koji je optužen za kazneno djelo krivotvorenje novca iz članka 205. stavka 4. KZ-a BiH, sporazumno je priznao krivnju.

Tužitelj je suglasan da Sud BiH optuženom Nedžibu Tatliću izrekne kaznu zatvora u trajanju od šest (6) mjeseci, te istodobno odredi da se ova kazna neće izvršiti ako optuženi u vremenu od jedne (1) godine ne počini novo kazneno djelo.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznao izvršenje kaznenih djela za koja ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 17. 06. 2013. godine, a koja je u cijelosti potvrđena od strane suca za prethodno saslušanje Suda Bosne i Hercegovine, dana 21. 06. 2013. godine.

Predložena kazna je sukladna udjelu optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Optužnica tereti Nedžiba Tatlića da je dana 19. 05. 2011. godine počinio kazneno djelo krivotvorenje novca, odnosno da je imao kod sebe dvije novčanice za koje je znao da su krivotvorene, i to jednu od 100,00 KM i jednu od 20,00 KM.

Na temelju članka 205. stavka 5. KZ-a BiH, od optuženog se oduzimaju naprijed navedene krivotvorene novčanice.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, te se obvezuje da će snositi troškove kaznenog postupka u iznosu od 410,00 KM, a koji se odnose na troškove Tužiteljstva BiH, te paušal u zavisnosti od složenosti postupka u iznosu koji mu odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba