Vijesti

OPTUŽENI BENJAMIN KARAMEHMEDOVIĆ SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

07.10.2013. 07:48

Optuženi Benjamin Karamehmedović sporazumno je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo organizirani kriminal iz članka 250. stavka 1., u svezi sa kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 1. KZ-a BiH.

Optuženi Benjamin Karamehmedović, rođen 12. 01. 1989. godine u Sarajevu gdje je i nastanjen, državljanin Bosne i Hercegovine, sporazumno je priznao krivnju za kaznena djela za koja se tereti i sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sklapanjem sporazuma o priznanju krivnje, optuženi Karamehmedović je u cijelosti priznao izvršenje kaznenih djela za koja ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 14. 03. 2013. godine.

Optuženi se tereti da je, skupa sa drugim osobama, sudjelovao u međunarodnom krijumčarenju oko 1 kilogram psihotropne supstance pirovaleron iz inozemstva na područje BiH.

Sukladno sporazumu, tužitelj je suglasan da Sud BiH optuženom izrekne kaznu zatvora u trajanju od tri (3) godine, koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od pet (5) godina ne počini novo kazneno djelo.

Predložena kazna je sukladna ulozi optuženog u izvršenju kaznenih djela koja su opisana u optužnici Tužiteljstva BiH od 14. 03. 2013. godine.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa potpunim razumijevanjem pravnih posljedica, sukladno članku 231. Zakona o kaznenom postupku Bosne i Hercegovine.

Potpisivanjem sporazuma o priznanju krivnje optuženi pristaje da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH kao svjedok optužbe protiv ostalih osoba osumnjičenih u ovoj istrazi i eventualnom optuženju, kao i o osobama u drugim istražnim postupcima koji se vode u Tužiteljstvu BiH, a o kojima on ima određena saznanja.

Optuženi Benjamin Karamehmedović se također obvezuje na obeštećenje oštećenih u slučaju imovinsko-pravnog zahtjeva.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje te prava na ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu, na temelju ovog sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu Bosne i Hercegovine. 


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba