Вијести

СТАНКО ЈАЊУЗ (1953) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

17.09.2013. 15:03

Станко Јањуз, рођен 17. 06. 1953. године у општини Босанска/Козарска Дубица, гдје је стално и настањен, држављанин БиХ, оптужен за кривично дјело кријумчарење из члана 214. става 1. у вези са чланом 29. КЗ-а БиХ, закључио је споразум о признању кривице са тужиоцем Одјела III Тужилаштва БиХ.

У складу са споразумом, тужилац и оптужени су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом Станку Јањузу условну осуду којом ће му утврдити казну затвора у трајању од једне (1) године и истовремено одредити да се ова казна неће извршити уколико оптужени у року од три (3) године не изврши ново кривично дјело.

Оптужени је потписивањем споразума у потпуности признао извршење кривичног дјела за које га терети оптужница Тужилаштва БиХ од 27. 03. 2013. године.

Оптужница терети Станка Јањуза да је дана 03. 07. 2012. године, у рејону села Комленац у општини Босанка/Козарска Дубица, изван граничног ветеринарског прелаза, преко границе између Р Хрватске и Босне и Херцеговине, избјегавајући мјере царинске контроле, по претходном договору са трећим лицем држављанином Р Хрватске, починио кривично дјело кријумчарење.

Предложена казна је у складу са удјелом оптуженог у извршењу кривичног дјела.

Овим споразумом оптужени је потврдио да је упознат са садржајем споразума о признању кривице. Истовремено је потврдио да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, као и да се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу и року који му одреди Суд БиХ.

Оптужени се овим споразумом одриче права на суђење и улагање жалбе на кривичну санкцију коју му, на основу овог споразума, одреди Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba