Vijesti

STANKO JANJUZ (1953) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

17.09.2013. 15:03

Stanko Janjuz, rođen 17. 06. 1953. godine u općini Bosanska/Kozarska Dubica, gdje je stalno i nastanjen, državljanin BiH, optužen za kazneno djelo krijumčarenje iz članka 214. stavka 1. u svezi sa člankom 29. KZ-a BiH, zaključio je sporazum o priznanju krivnje sa tužiteljem Odjela III Tužiteljstva BiH.

Sukladno sporazumu, tužitelj i optuženi su suglasni da Sud BiH izrekne optuženom Stanku Janjuzu uvjetnu osudu kojom će mu utvrditi kaznu zatvora u trajanju od jedne (1) godine i istodobno odrediti da se ova kazna neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od tri (3) godine ne izvrši novo kazneno djelo.

Optuženi je potpisivanjem sporazuma u cijelosti priznao izvršenje kaznenog djela za koje ga tereti optužnica Tužiteljstva BiH od 27. 03. 2013. godine.

Optužnica tereti Stanka Janjuza da je dana 03. 07. 2012. godine, u rajonu sela Komlenac u općini Bosanka/Kozarska Dubica, izvan graničnog veterinarskog prijelaza, preko granice između R Hrvatske i Bosne i Hercegovine, izbjegavajući mjere carinske kontrole, po prethodnom dogovoru sa trećom osobom državljaninom R Hrvatske, počinio kazneno djelo krijumčarenje.

Predložena kazna sukladna je udjelu optuženog u izvršenju kaznenog djela.

Ovim sporazumom optuženi je potvrdio da je upoznat sa sadržajem sporazuma o priznanju krivnje. Istodobno je potvrdio da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa razumijevanjem, kao i da se obvezuje da će nadoknaditi troškove kaznenog postupka u iznosu i roku koji mu odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu, na temelju ovog sporazuma, odredi Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba