Вијести

ПРОВЕДЕНА УДРУЖЕНА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА „ДОКЕР“ ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ. ЛИШЕНО СЛОБОДЕ 15 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА КРИЈУМЧАРЕЊЕ СТОКЕ ВРИЈЕДНОСТИ ВИШЕ ОД 1 МИЛИОН КМ. У АКЦИЈИ СУ ЛИШЕНА СЛОБОДЕ 2 ПРИПАДНИКА ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ

10.09.2013. 15:03

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ проведена је удружена полицијска акција „Докер“, у којој је по налогу тужиоца на терену дјеловало више десетина полицијских службеника Граничне полиције БиХ и SIPA-е.

У акцији су извршени претреси на око 20 локација на ширем подручју Бијељине и лишено је слободе укупно 15 лица, међу којима и два полицијска службеника Граничне полиције БиХ, ЈГП Бијељина.

Лица која су под истрагом Тужилаштва БиХ осумњичена су за организовани криминал у вези са кривичним дјелом кријумчарења преко државне границе БиХ.

Ова лица су осумњичена да су дјелујући као организована група са тачно подијељеним задацима, прокријумчарила са подручја Србије у БиХ око 1000 грла, углавном крупне стоке, чија се вриједност на тржишту процјењује на више од 1 милион КМ.

Према прикупљеним доказима у истрази која је трајала више мјесеци, кријумчарење се углавном реализовало превозом стоке на илегалним прелазима преко ријека Дрине и Саве у Босну и Херцеговину.

Лица лишена слободе биће у законском року предата поступајућем тужиоцу, који ће их испитати и након тога одлучити за колико осумњичених ће упутити приједлог за одређивање мјере притвора или других мјера забране, у складу са законом.

Ова акција показује опредијељеност Тужилаштва БиХ у борби против организованог криминала и кривичних дјела којима се наноси штета економском систему Босне и Херцеговине и представља позитивне напоре Граничне полиције на откривању и санкционисању починилаца кривичних дјела међу припадницима ГП БиХ.

Тужилаштво БиХ наставља истрагу у смјеру подизања оптужнице у предмету кодног назива „Докер“.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba