Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ИЛХАНА ЗАГИЋА (1983)

06.09.2013. 15:13

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Илхана Загића који се терети да је починио кривично дјело кријумчарење лица из члана 189. става 1. Кривичног закона БиХ.

Тужилац Одјела III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Илхана Загића, рођеног 15. 04. 1983. године у Мостару, гдје је и настањен, држављанина БиХ.

Илхан Загић се терети да је дана 29. 06. 2013. године у вечерњим часовима, на подручју општине Љубушки, из користољубља, уз новчану накнаду, договорио са четири страна држављана са Косова њихово илегално пребацивање у Р Хрватску.

У оптужници се наводи да је, након претходног договора, Загић илегалне емигранте требао да превезе до Сплита за договорени износ од 350,00 евра, а исти су му на име аконтације предали износ од 100,00 евра, уз договор да ће му преостали износ исплатити након што их превезе до Сплита.

Оптужени је илегалне емигранте својим такси возилом марке „Марцедес“, бх. регистарских ознака довезао до међународног граничног прелаза „Ораховље“, БиХ – Република Хрватска, показао им заобилазни макадамски пут којим ће илегално прећи границу, те исте, након што су пјешке прешли границу, сачекао с возилом. Током даљег путовања оптужени је, након што је примијетио припаднике полиције Р Хрватске, истјерао из возила кријумчарена лица која су се том приликом разбјежала, а сутрадан су их ухватили припрадници полиције Р Хрватске.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba