Vijesti

TUŽITELJSTVO BiH FINALIZIRA ISTRAGE U DVA PREDMETA FINANCIJSKOG KRIMINALA, KOJIMA JE GRAĐANIMA BOSNE I HERCEGOVINE NANESENA ŠTETA OD OKO 15 MILIJUNA KM

30.08.2013. 14:30

Posebni odjel Tužiteljstva BiH za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju je u završnoj fazi dvije opsežne istrage o organiziranom kriminalu u svezi sa kaznenim djelima ekonomskog kriminala (porezne i carinske utaje i druga kaznena djela), kojima su građani i država BiH oštećeni za oko 15 milijuna KM.

U predmetu protiv Mlađena Kekerovića i dr. u narednom mjesecu će biti podignuta optužnica protiv ukupno 25 pravnih i fizičkih osoba, među kojima ima i službenih osoba u institucijama BiH.

Dugotrajnom istragom u ovom predmetu prikupljeni su dokazi o nezakonito vraćenom PDV porezu u iznosu od preko 5 milijuna KM, te poreznim i carinskim utajama u iznosu većem od 4 milijuna KM, za koje su oštećeni proračun i svi građani Bosne i Hercegovine.

Također, u narednom razdoblju se očekuje podizanje optužnice u predmetu protiv Sedineta Karića i dr. za kaznena djela organiziranog kriminala, u svezi sa kaznenim djelima ekonomskog kriminala (porezne i carinske utaje i prijevare), kojima su proračun i građani BiH oštećeni za oko 5 milijuna KM.

Ovim aktivnostima Tužiteljstvo BiH pokazuje odlučnost u procesuiranju počinitelja kaznenih djela organiziranog kriminala, naročito oblika ekonomskog kriminala kojima se nanosi šteta građanima naše zemlje i podriva ekonomski sustav i stabilnost.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba