Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA MLAĐENA KEKEROVIĆA (1968)

30.08.2013. 14:22

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Mlađena Kekerovića (1968) iz mjesta Trn kod Laktaša.

Ovaj osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH i osumnjičen je za organizirani kriminal u svezi sa kaznenim djelom porezne utaje, te nizom kaznenih djela iz oblasti ekonomskog kriminala, uključujući carinske prijevare, nezakonit povrat poreza, sprječavanje dokazivanja i druga kaznena djela kojima je ostvarena nezakonita imovinska korist u višemilijunskim iznosima.

Tužiteljstvo BiH u ovom predmetu vodi istragu protiv većeg broja osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, te će uskoro biti podignuta optužnica.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavku 1. točkama a) i b), odnosno zbog postojanja opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili suučesnike.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora je upućen Sudu BiH, a Tužiteljstvo BiH nastavlja rad na ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba