Vijesti

PREDLOŽEN PRITVOR ZA MLAĐENA KEKEROVIĆA (1968)

30.08.2013. 14:22

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Mlađena Kekerovića (1968) iz mjesta Trn kod Laktaša.

Ovaj osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelom porezne utaje, te nizom krivičnih djela iz oblasti ekonomskog kriminala, uključujući carinske prevare, nezakonit povrat poreza, sprečavanje dokazivanja i druga krivična djela kojima je ostvarena nezakonita imovinska korist u višemilionskim iznosima.

Tužilaštvo BiH u ovom predmetu vodi istragu protiv većeg broja osumnjičenih fizičkih i pravnih osoba, te će uskoro biti podignuta optužnica.

Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članu 132. stavu 1. tačkama a) i b), odnosno zbog postojanja opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora je upućen Sudu BiH, a Tužilaštvo BiH nastavlja rad na ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba