Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА ЗА ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА КОЈА СУ ЛИШЕНА СЛОБОДЕ У ОКВИРУ АКЦИЈЕ „ МАСТЕР“

28.08.2013. 15:01

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог за одређиванње мјере притвора за три лица лишена слободе у јучерашњој акцији „Мастер“ од стране овлаштених припадника Државне агенције за истраге и заштиту – SIPA, а уз асистенцију припадника Управе за индиректно опорезивање БиХ, МУП-а РС, МУП-а ТК и Полиције Брчко дистрикта.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је за осумњичене К. С. (1969), С. Д. (1971) и М. С. (1972) из Сребреника, држављане БиХ.

Тужилаштво предлаже да Суд БиХ осумњиченима одреди мјеру притвора у трајању од једног мјесеца из разлога прописаних чланом 132. ставом 1. тачкама б) и ц) ЗКП-а БиХ, односно због постојања основане бојазни да би осумњичени боравком на слободи могли утицати на свједоке, саучеснике и прикриваче, као и да би боравком на слободи могли поновити кривично дјело.

Наведена осумњичена лица се терете да су починила кривично дјело организирани криминал из члана 250. у вези са кривичним дјелима порезна утаја или превара из члана 210. и царинска превара из члана 216. КЗ-а БиХ.

Извршењем ових кривичних дјела, према прикупљеним доказима, причињена је штета буџету и држави БиХ у вишемилионским износима.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba