Вијести

НА ПОДРУЧЈУ ТУЗЛАНСКОГ КАНТОНА ПРОВЕДЕНА ВЕЛИКА АКЦИЈА ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ. ЛИШЕНО СЛОБОДЕ 9 ЛИЦА ОСУМЊИЧЕНИХ ЗА ОРГАНИЗОВАНИ КРИМИНАЛ, ЦАРИНСКЕ И ПОРЕСКЕ УТАЈЕ У ВИШЕМИЛИОНСКИМ ИЗНОСИМА

26.08.2013. 15:10

По налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, овлаштени полицијски службеници SIPA-е су лишили слободе 9 осумњичених лица те извршили претресе на 17 локација у Тузли и околини.

Између осталих, лишен је слободе осумњичени Сединет Карић, зв. „Сидо“, раније осуђиван за незаконитости у вези увоза текстилне робе у БиХ, који се налази на издржавању казне затвора у КПЗ-у Тузла, а у вријеме лишења слободе налазио се на допусту.

Осумњичени који су лишени слободе су под вишемјесечном истрагом Тужилаштва БиХ, а осумњичени су за организовани криминал у вези са царинским и пореским утајама у вишемилионским износима, за које су оштећени буџет и грађани Босне и Херцеговине.

Ради се о организованом криминалу у процесу увоза великих количина робе из иностранства у Босну и Херцеговину, за коју су утајене и нису плаћене одговарајуће даџбине, а лажно је приказивано да је вриједност увезене робе вишеструко мања.

Након лишења слободе, осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу који ће их испитати и донијети одлуку о предлагању мјере притвора.

Ова акција показује одлучност Тужилаштва БиХ у обрачуну са организованим криминалом, те нарочито оним облицима који подривају и угрожавају економски систем Босне и Херцеговине и наносе штету економској стабилности и грађанима Босне и Херцеговине.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba