Vijesti

INFORMACIJA ZA MEDIJE

26.08.2013. 15:13

Informacija za medije u svezi s aktivnostima u okviru Protokola o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida.

Realizacija suradnje sukladno Protokolu o suradnji predstavlja pozitivan pomak u borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina, a podržava je i Europska unija sukladno zaključcima strukturiranog dijaloga o reformi pravosuđa.

Nakon potpisivanja Protokola, održan je niz sastanaka predstavnika dvaju tužiteljstava, a uskoro će biti održan i sastanak na kojem će sudjelovati glavni tužitelji Tužiteljstva BiH i Tužilaštva za ratne zločine Srbije.

Tužiteljstvo BiH pozdravlja pozitivne pomake koji se dešavaju nakon potpisivanja Protokola o suradnji u progonu počinitelja kaznenih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida, kako bi se poduzele sve aktivnosti da se počinitelji ratnih zločina ubuduće ne mogu skrivati od procesuiranja jer posjeduju državljanstva drugih zemalja.

Ova zajednička suradnja je pozitivan pomak i u svjetlu europskih integracija zemalja regije radi jačanja procesa vladavine prava i pomirenja, kao i postizanja pravde kako bi se ispunila očekivanja žrtava ratnih zločina i njihovih porodica.

Tužiteljstvo BiH će učiniti maksimalne napore da pruži potporu i pomoć kolegama iz Srbije sukladno Protokolu.

Ne možemo govoriti o detaljima vezanim za predmete u okviru kojih se realizira međusobna pomoć, jer doista ne bi bilo profesionalno i sukladno tužiteljskim profesionalnim standardima da to činimo putem medija.

Video snimak možete pogledati OVDJE


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba