Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV M. G. (1985)

16.08.2013. 15:09

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv M. G. (1985) iz Tuzle, ranije osuđivanog, državljanina BiH.

Optužnica Tužilaštva BiH tereti M. G. da je dana 02. 02. 2013. godine, u popodnevnim satima, na pet benzinskih pumpi na različitim mjestima u općinama Derventa i Prnjavor, počinio pet krivičnopravnih radnji na način da je stavio u promet pet krivotvorenih novčanica u apoenu od po 200,00 eura, za koje je znao da su krivotvorene, tako što je platio račune za natočeno gorivo, čime je oštetio vlasnike pomenutih benzinskih pumpi za navedeni iznos.

Prema navodima optužnice, pored izvršenja krivičnog djela opisanog na prethodni način, optuženi M. G. se tereti i da je lažnu ispravu upotrijebio kao pravu tako što je na putničkom motornom vozilu marke VW Golf 3 imao tablicu sa bh. registarskom oznakom, a ista ne pripada tom vozilu.

Optuženi se tereti da je u opticaj stavljao lažan novac i lažnu ispravu upotrijebio kao pravu, čime je počinio produženo krivično djelo krivotvorenje novca iz člana 205. stava 1. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa članom 54. istog Zakona, te krivično djelo falsifikovanje isprave iz člana 377. stava 1. Krivičnog zakona RS.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba