Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ МИЛАНКЕ ТАВРА (1965)

16.08.2013. 08:12

Тужилац Одјела III подигао је оптужницу против Миланке Тавра, која се терети да је починила кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. ставова 1. и 4. КЗ-а БиХ.

Одјел III Тужилаштва БиХ подигао је оптужницу против Миланке Тавра, рођене 23. 02. 1965. године у општини Зрењанин у Републици Србији, настањене у Зворнику, држављанке БиХ.

Оптужница терети Миланку Тавра да је у пословном простору продавнице, чији је директор, која се налази у Броду, дана 23. 04. 2013. године, супротно члану 20. ставу 2. Закона о ауторском и сродним правима (“Службени гласник БиХ” бр. 63/10), без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење према закону БиХ, ставила у промет већу количину оптичких медија за које је знала да су такозвани „пиратски“ примјерци, а који су у наведеном објекту приликом претреса пронађени и одузети у укупној количини од 1.323 комада, на којима су били различити садржаји: музика, филмови и PC игрице.

Како се наводи у оптужници, приликом претреса пословног простора оптужене пронађено је и много предмета који су намијењени за почињење кривичног дјела - пластичне кутије, папирни омоти за CD/DVD, а које је оптужена држала на овом мјесту у намјери да их, супротно поменутом члану 20. ставу 2. Закона о ауторском и сродним правима, у наредном периоду, без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, односно лица које је овлаштено дати одобрење према закону БиХ, стави у промет продајом у својој трговачкој радњи, а у чему је спријечена извршењем претреса.

Оптужена Миланка Тавра је на овај начин ставила у промет ауторско дјело без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, те је држала предмете за које је знала да су намијењени за учињење и који су настали учињењем кривичног дјела недозвољено кориштење ауторских права, па се терети да је починила кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. ставова 1. и 4. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba