Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ САД У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

09.08.2013. 15:40

Главни тужилац Горан Салиховић примио је данас у опроштајну посјету амбасадора Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини, Њ.Е. Patrickа Moonа.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАО СЕ СА АМБАСАДОРОМ САД У БОСНИ И ХЕРЦЕГОВИНИ

Амбасадор, Њ.Е. Patrick Moon, је у разговору са главним тужиоцем изразио подршку јачању капацитета за процесуирање предмета ратних злочина, као и плановима и активностима Тужилаштва БиХ за јачање капацитета и повећање броја тужилаца, те прелазак у нову зграду са адекватним простором за рад запосленика Тужилаштва БиХ, што су уједно и препоруке структуралног дијалога о реформи правосуђа између ЕУ и БиХ.

Њ.Е. Moon је такође рекао да ће се наставити са подршком независном правосуђу, односно судовима и тужилаштвима, што је и један од циљева Владе Сједињених Америчких Држава.

Господин Салиховић је рекао да ће повећање броја тужилаца и јачање капацитета помоћи у ефикаснијем процесуирању предмета ратних злочина, организованог криминала и корупције, те се захвалио амбасадору Сједињених Америчких Држава у Босни и Херцеговини на континуираној подршци Владе САД-а Тужилаштву БиХ и јачању успоставе владавине права у нашој земљи, те изразио наду да ће се сарадња наставити и у будућности.

Главни тужилац Салиховић зажелио је амбасадору Moonu пуно успјеха и среће у наставку дипломатске каријере.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba