Вијести

НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ У БУЋА ПОТОКУ ПОЧЕЛА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

23.07.2013. 15:12

Под надзором истражиоца Тужилаштва БиХ почела је ексхумација на Градској депонији Бућа поток у Сарајеву. На локалитету Градска депонија Бућа поток у општини Нови Град Сарајево почела је ексхумација, приликом које су пронађени некомплетни остаци једног тијела. Ова ексхумација биће настављена наредних дана.

Са овог тијела биће узети узорци за ДНК анализу, ради утврђивања идентитета жртве. ДНК анализа узорака радиће се у лабораторији Међународне комисије за нестала лица (ICMP).  

Остаци пронађеног тијела биће пребачени у Спомен костурницу Миљевићи у Источном Сарајеву, гдје ће остати док се не заврши њихова форензичка обрада и процес идентификације.

Извршеном ексхумацијом руководио је истражилац Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица која врше процес ексхумације.

Ексхумацији су присуствовали представници Института за нестала лица БиХ, представници Државне агенције за истраге и заштиту - SIPA, љекар судске медицине и истражилац Тужилаштва БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba