Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ЗАМЈЕНИКОМ АМБАСАДОРА РЕПУБЛИКЕ ИТАЛИЈЕ У БиХ

22.07.2013. 15:19

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, састао се са замјеником амбасадора Републике Италије у нашој земљи, Њ.Е. Stefanom Stuccijem.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА ЗАМЈЕНИКОМ АМБАСАДОРА РЕПУБЛИКЕ ИТАЛИЈЕ У БиХ

На састанку је разговарано о сарадњи Владе Републике Италије са Тужилаштвом БиХ, као и другим правосудним институцијама Босне и Херцеговине.

Главни тужилац је упознао замјеника амбасадора са активностима Тужилаштва Босне и Херцеговине, као и планираним активностима у будућности које се односе на јачање капацитета Тужилаштва ради ефикасније борбе против свих облика криминала, чије је процесуирање у надлежности Тужилаштва БиХ, а нарочито са активностима у вези борбе против корупције, ефикаснијег процесуирања предмета ратних злочина, као и борбе против организованог криминала и тероризма.

Замјеник амбасадора Stucci је истакао да је Амбасада Републике Италије увијек имала добру сарадњу са Тужилаштвом БиХ, те да је Влада Републике Италије, кроз донације и друге облике помоћи, давала значајну подршку и помагала успоставу правосудних институција БиХ.

Главни тужилац се захвалио на подршци и изразио увјерење да ће се добра сарадња наставити у будућности, нарочито у сегменту будућег повећања капацитета Тужилаштва БиХ.

На састанку је договорена даља сарадња и подршка Владе Републике Италије у успостави и јачању владавине права и правосудних институција у БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba