Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA ZAMJENIKOM VELEPOSLANIKA REPUBLIKE ITALIJE U BiH

22.07.2013. 15:19

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH, Goran Salihović, sastao se sa zamjenikom veleposlanika Republike Italije u našoj zemlji, Nj.E. Stefanom Stuccijem.

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA ZAMJENIKOM VELEPOSLANIKA REPUBLIKE ITALIJE U BiH

Na sastanku je razgovarano o suradnji Vlade Republike Italije sa Tužiteljstvom BiH, kao i drugim pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine.

Glavni tužitelj je upoznao zamjenika veleposlanika sa aktivnostima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, kao i planiranim aktivnostima u budućnosti koje se odnose na jačanje kapaciteta Tužiteljstva radi učinkovitije borbe protiv svih oblika kriminala, čije je procesuiranje u nadležnosti Tužiteljstva BiH, a naročito sa aktivnostima u svezi sa borbom protiv korupcije, učinkovitijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina, kao i borbe protiv organiziranog kriminala i terorizma.

Zamjenik veleposlanika Stucci je istakao da je Veleposlanstvo Republike Italije uvijek imalo dobru suradnju sa Tužiteljstvom BiH, te da je Vlada Republike Italije, kroz donacije i druge oblike pomoći, davala značajnu potporu i pomagala uspostavu pravosudnih institucija BiH.

Glavni tužitelj se zahvalio na potpori i izrazio uvjerenje da će se dobra suradnja nastaviti u budućnosti, naročito u segmentu budućeg povećanja kapaciteta Tužiteljstva BiH.

Na sastanku je dogovorena daljnja suradnja i potpora Vlade Republike Italije u uspostavi i jačanju vladavine prava i pravosudnih institucija u BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba