Вијести

У УГРОЖАВАЊУ БЕЗБЈЕДНОСТИ И ПУЦЊАВИ У МОСТАРУ УЧЕСТВОВАЛО ЛИЦЕ КОЈЕ ЈЕ НЕЗАКОНИТО ПОМИЛОВАНО ОД ИЗДРЖАВАЊА КАЗНЕ. ТУЖИЛАШТВО БиХ НАСТАВЉА ИСТРАГУ У ПРАВЦУ ПОДИЗАЊА ОПТУЖНИЦЕ У ПРЕДМЕТУ БУДИМИР И ОСТАЛИ

18.07.2013. 15:07

Након угрожавања безбједности и окршаја ватреним оружјем у Мостару, желимо информисати јавност да је један од учесника пуцњаве и обрачуна осуђеник Дамир Вашичек, који је незаконито помилован и налазио се на слободи, иако је требао бити на издржавању казне.

Овај догађај, након обрачуна ватреним оружјем и пуцњаве у Тузли, прије мање од мјесец дана, указује да лица која су незаконито помилована или ослобођена од издржавања казне, учествују у инцидентима и угрожавању безбједности грађана Босне и Херцеговине, а на што је Тужилаштво БиХ скретало пажњу приликом истраге и предузимања истражних радњи у предмету Будимир и други.

Дамир Вашичек је вишеструко осуђивано лице у кратком временском периоду и требао се налазити на издржавању казне, међутим, незаконитим помиловањима, пуштањима на условну слободу и смањивањима казне, он се од почетка мјесеца налази на слободи, након чега је учествовао у оружаном инциденту и угрожавању безбједности грађана Мостара.

Тужилаштво БиХ, SIPА и остале агенције за провођење закона које раде на овом предмету, настављају истрагу у правцу подизања оптужнице у предмету против Живка Будимира и других.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba