Вијести

У ОПШТИНИ ЗАВИДОВИЋИ ЗАВРШЕНА ЕКСХУМАЦИЈА ТИЈЕЛА ЖРТАВА ИЗ ПРОТЕКЛОГ РАТА

16.07.2013. 15:06

Дана 12.07.2013. године, у послијеподневним часовима, у општини Завидовићи је завршена ексхумација под надзором истражилаца и особља Тужилаштва БиХ.

На локацији Градац - Оштрић, у општини Завидовићи, пронађени су остаци једног некомплетног тијела. Пронађени посмртни остаци биће ради обдукције, идентификације и форензичке обраде пребачени у просектуру Градског гробља Бања Лука.

Овој ексхумацији присуствовали су представници Института за нестала лица БиХ, представници Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица из Републике Српске, представници МУП-а Зеничко – добојског кантона и истражилац Тужилаштва БиХ.

Извршеном ексхумацијом руководио је истражилац Тужилаштва БиХ, који је по инструкцијама тужиоца координисао рад полицијских, форензичких и других овлаштених лица која врше процес ексхумације.

Тужилаштво БиХ, заједно са институцијама које су укључене у процес тражења несталих лица у БиХ, наставља активности на процесу ексхумација и тражења несталих у свим крајевима БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba