Vijesti

U OPŠTINI ZAVIDOVIĆI ZAVRŠENA EKSHUMACIJA TIJELA ŽRTAVA IZ PROTEKLOG RATA

16.07.2013. 15:06

Dana 12.07.2013. godine, u poslijepodnevnim satima, u opštini Zavidovići je završena ekshumacija pod nadzorom istražioca i osoblja Tužilaštva BiH.

Na lokaciji Gradac - Oštrić, u opštini Zavidovići, pronađeni su ostaci jednog nekompletnog tijela. Pronađeni posmrtni ostaci bit će radi obdukcije, identifikacije i forenzičke obrade prebačeni u prosekturu Gradskog groblja Banja Luka.

Ovoj ekshumaciji prisustvovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, predstavnici Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica iz Republike Srpske, predstavnici MUP-a Zeničko – dobojskog kantona i istražilac Tužilaštva BiH.

Izvršenom ekshumacijom rukovodio je istražilac Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca koordinirao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih osoba koje vrše proces ekshumacije.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba