Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ НЕДИМА МИЛАНОВИЋА (1969)

09.07.2013. 14:59

Тужилац Одјела III подигао је оптужницу против Недима Милановића, који се терети да је починио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. става 1. КЗ-а БиХ.

Одјел III Тужилаштва БиХ је подигао оптужницу против Недима Милановића, рођеног 15. 03. 1969. године у Сарајеву гдје је и настањен, држављанина БиХ.

Оптужница терети Недима Милановића да је у Сарајеву, у продавници – фотокопирници чији је власник, без одобрења аутора, ставио у промет фотокопије више уџбеника и књига различитих аутора, супротно члановима 20., 21. и 85. Закона о ауторском и сродним правима („Службени гласник БиХ“, број 63/10).

Како се наводи у оптужници, приликом претреса његовог пословног објекта наведени предмети су пронађени и одузети од стране овлаштених службених лица Државне агенције за истраге и заштиту БиХ – SIPA.

Оптужени Недим Милановић је на овај начин ставио у промет ауторско дјело без одобрења аутора или другог носиоца ауторског права, па се терети да је починио кривично дјело недозвољено кориштење ауторских права из члана 243. става 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba