Vijesti

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NEDIMA MILANOVIĆA (1969)

09.07.2013. 14:59

Tužilac Odjela III podigao je optužnicu protiv Nedima Milanovića, koji se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava iz člana 243. stava 1. KZ-a BiH.

Odjel III Tužilaštva BiH je podigao optužnicu protiv Nedima Milanovića, rođenog 15. 03. 1969. godine u Sarajevu gdje je i nastanjen, državljanina BiH.

Optužnica tereti Nedima Milanovića da je u Sarajevu, u prodavnici – fotokopirnici čiji je vlasnik, bez odobrenja autora, stavio u promet fotokopije više udžbenika i knjiga različitih autora, protivno članovima 20., 21. i 85. Zakona o autorskom i srodnim pravima („Službeni glasnik BiH“, broj 63/10).

Kako se navodi u optužnici, prilikom pretresa njegovog poslovnog objekta navedeni predmeti su pronađeni i oduzeti od strane ovlaštenih službenih osoba Državne agencije za istrage i zaštitu BiH – SIPA.

Optuženi Nedim Milanović je na ovaj način stavio u promet autorsko djelo bez odobrenja autora ili drugog nosioca autorskog prava, pa se tereti da je počinio krivično djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava iz člana 243. stava 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba