Vijesti

PODNESENA ŽALBA NA PRESUDU SUDA BOSNE I HERCEGOVINE BROJ: S1 1 K00 3833 10 KrI od 12. 04. 2013. GODINE U KAZNENOM PREDMETU PROTIV OPTUŽENIH MILORADA ŽIVKOVIĆA I DUŠKA TADIĆA

05.07.2013. 15:06

Tužiteljstvo BiH uložilo žalbu na visinu kazne i oslobađajući dio presude za Milorada Živkovića i odbijajuću presudu Dušku Tadiću za ratne zločine na području Čajniča.

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine je podnijelo žalbu vijeću Apelacijskog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine protiv pomenute presude zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka, zbog povrede kaznenog zakona, zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i zbog odluka o kaznenoj sankciji u odnosu na optuženog Milorada Živkovića, te zbog povrede kaznenog zakona u odnosu na optuženog Duška Tadića s prijedlogom:

        da vijeće Apelacijskog odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine uvaži žalbu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, na način da se odbijajući dio presude Suda Bosne i Hercegovine broj: S1 1 K003833 10 KrI od 12. 04. 2013. godine, u odnosu na optuženog Duška Tadića, za radnje pod točkom 1. i 1-ć) izreke presude i oslobađajući dio presude u odnosu na optuženog Milorada Živkovića, za radnje pod točkom 1-ć) – lišenje druge osobe života (ubojstvo) izreke presude ukine i održi pretres, kao i da se osuđujući dio presude u odnosu na optuženog Milorada Živkovića za radnje pod točkom 1) izreke presude preinači u pravnoj ocjeni i pravnoj kvalifikaciji djela, tako da se radnje pod točkom 1) izreke presude pravno kvalificiraju kao radnje kaznenog djela zločini protiv čovječnosti iz članka 172. stavka 1. točke h) Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine (KZ BiH) izvršenog progonom, i to radnjama zatvaranja ili drugim teškim oduzimanjem tjelesne slobode, protivno temeljnim pravilima međunarodnog prava i drugim nečovječnim djelima slične naravi, učinjenog u namjeri nanošenja velike patnje ili ozbiljne tjelesne ili duševne povrede ili narušenja zdravlja, u svezi sa člankom 180. stavkom 1. KZ-a BiH, i da se optuženom Miloradu Živkoviću za učinjeno kazneno djelo iz članka 172. stavka 1. točke h) KZ-a BiH, izvršenog progonom i to radnjama zatvaranja ili drugim teškim oduzimanjem tjelesne slobode, protivno temeljnim pravilima međunarodnog prava i drugim nečovječnim djelima slične naravi, učinjeno u namjeri nanošenja velike patnje ili ozbiljne tjelesne ili duševne povrede ili narušenja zdravlja, izrekne kazna zatvora u dužem trajanju, bez primjene odredaba o ublažavanju kazne iz članka 49. KZ-a BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba