Vijesti

OPTUŽENI ELSAN HASANOVIĆ (1981) SPORAZUMNO PRIZNAO KRIVNJU

03.07.2013. 15:05

Optuženi Elsan Hasanović sporazumno je priznao krivnju za počinjeno kazneno djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz članka 195. stavka 1. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Optuženi Elsan Hasanović, rođen 11. 10. 1981. godine u Bijelom Polju, Crna Gora, državljanin Crne Gore, sporazumno je priznao krivnju za kazneno djelo za koje se tereti i sa tužiteljem Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH zaključio sporazum o priznanju krivnje.

Sukladno sporazumu tužitelj, uz suglasnost optuženog i njegovog branitelja, predlaže da Sud BiH izrekne optuženom Elsanu Hasanoviću kaznu zatvora u trajanju od 2 (dvije) godine. Predložena kazna je sukladna ulozi optuženog u izvršenju kaznenog djela koje je opisano u optužnici Tužiteljstva BiH od 12. 03. 2013. godine, potvrđenoj od strane suca za prethodno saslušanje Suda BiH dana 15. 04. 2013. godine.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužiteljstva BiH. On istodobno potvrđuje da izjavu o priznanju krivnje daje dragovoljno, svjesno i sa potpunim razumijevanjem pravnih posljedica.

Potpisivanjem ovog sporazuma o priznanju krivnje, optuženi pristaje da će na poziv Suda BiH svjedočiti pred Sudom BiH.

Sklapanjem sporazuma optuženi se odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na kaznenu sankciju koju mu, na temelju sporazuma, izrekne Sud BiH.

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba