Вијести

ОПТУЖЕНИ СПОМЕНКО РАГУЖ (1976) СПОРАЗУМНО ПРИЗНАО КРИВИЦУ

02.07.2013. 15:07

Оптужени Споменко Рагуж споразумно је признао кривицу за кривично дјело неовлаштени промет опојним дрогама из члана 195. става 2., у вези са ставом 1. КЗ-а БиХ.

Оптужени Споменко Рагуж, рођен 24. 01. 1976. године у Стоцу, настањен у општини Чапљина, држављанин БиХ, споразумно је признао кривицу за кривично дјело за које се терети и са тужиоцем Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ закључио споразум о признању кривице.

Склапањем споразума о признању кривице, оптужени Споменко Рагуж је у потпуности признао извршење кривичних дјела која му се стављају на терет оптужницом Тужилаштва БиХ од 03. 12. 2012. године. Споменко Рагуж је оптужен да је као припадник групе за организовани криминал учествовао у неовлаштеној међународној купопродаји, преносу, превозу, држању, посредовању у даљој међународној продаји, слању и испоруци опојне дроге сканк из Републике Црне Горе у Босну и Херцеговину, те даље у Републику Хрватску.

У складу са споразумом, тужилац и одбрана су сагласни да Суд БиХ изрекне оптуженом Споменку Рагужу јединствену казну затвора у трајању од три (3) године, у коју се има урачунати вријеме које је осумњичени провео у притвору по рјешењу Суда БиХ.

Овим споразумом оптужени потврђује да је упознат са садржајем оптужнице Тужилаштва БиХ. Он истовремено потврђује да изјаву о признању кривице даје добровољно, свјесно и са разумијевањем, без икакве присиле или наговора, те се обавезује да ће надокнадити трошкове кривичног поступка у износу који му, евентуално, одреди Суд БиХ.

Склапањем споразума оптужени се одриче права на суђење те права на жалбу на пресуду коју му, на основу споразума, изрекне Суд БиХ.

Споразум је прослијеђен Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba