Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ Е. Х. (1987)

01.07.2013. 15:02

Тужилац Одјела III подигао је оптужницу против Е. Х., рођене 06. 06. 1987. године у Тузли, настањене у општини Сребреник, држављанке БиХ, због кривичног дјела царинска превара.

Оптужница терети Е. Х. да је дана 10. 01. 2011. године, као директор и овлаштено лице предузећа у Брчком које је увозник и царински обвезник, у намјери да избјегне дјелимично плаћање царине и дажбина на увезене производе из Турске, царинском органу поднијела фалсификовану фактуру.

Како се наводи у оптужници, у намјери да увозне дажбине плати у мањем износу од прописаног, оптужена је пријавила мању вриједност увезене робе и на тај начин избјегла плаћање увозних дажбина у износу од 8.913,68 КМ, колико износи разлика између увозних дажбина које су уплаћене и оних које је требало уплатити да је пријављена стварна вриједност робе.

Оптужена се терети да је у намјери да дјелимично избјегне плаћање царине и других дажбина које се плаћају при увозу робе, а чији износ прелази 5.000,00 КМ, царинском органу поднијела фалсификовани документ, чиме је учинила кривично дјело царинске преваре из чл. 216 ст. 1. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba