Вијести

ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ ПРОВЕДЕНА АКЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ ОРАШЈА

26.06.2013. 15:32

Активности се односе на претресе и лишење слободе лица осумњиченог за кривична дјела кривотворење новца и неовлаштени промет опојним дрогама.

Поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ, овлаштени полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту - SIPА, на подручју Орашја су извршили претресе објеката и лишење слободе лица са иницијалима И. С., рођеног 1986. у Винковцима, настањеног у Орашју, држављанина БиХ и Хрватске.

Наведени осумњичени је под истрагом Тужилаштва БиХ и осумњичен је за кривично дјело кривотворење новца и неовлаштени промет опојним дрогама.

Проводећи истрагу, заједно са службеницима SIPА-е, тужилаштво је дошло до сазнања да је наведени осумњичени припремао илегалну дистрибуцију и пласман у платни промет велике количине фалсификованих новчаница валуте евро, у различитим апоенима, а у извршењу је спријечен акцијом тужилаштва и полиције.

Такође, осумњичени је учинио кријумчарење око 8 килограма опојне дроге марихуана - сканк, која на илегалном нарко-тржишту достиже цијену од више десетина хиљада КМ.

Након лишења слободе, осумњичени ће бити предат поступајућем тужиоцу који ће га испитати и након тога одлучити о покретању приједлога за одређивање мјере притвора.

Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету у смјеру подизања оптужнице.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba