Vijesti

PO NALOGU TUŽILAŠTVA BiH PROVEDENA AKCIJA NA PODRUČJU ORAŠJA

26.06.2013. 15:32

Aktivnosti se odnose na pretrese i lišenje slobode osobe osumnjičene za krivična djela krivotvorenje novca i neovlašteni promet opojnim drogama.

Postupajući po nalogu tužioca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, ovlašteni policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, na području Orašja su izvršili pretrese objekata i lišenje slobode osobe sa inicijalima I. S., rođenog 1986. u Vinkovcima, nastanjenog u Orašju, državljanina BiH i Hrvatske.

Navedeni osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo krivotvorenje novca i neovlašteni promet opojnim drogama.

Provodeći istragu, zajedno sa službenicima SIPA-e, tužilaštvo je došlo do saznanja da je navedeni osumnjičeni pripremao ilegalnu distribuciju i plasman u platni promet velike količine krivotvorenih novčanica valute euro, u različitim apoenima, a u izvršenju je spriječen akcijom tužilaštva i policije.

Također, osumnjičeni je počinio krijumčarenje oko 8 kilograma opojne droge marihuana - skank, koja na ilegalnom narko-tržištu dostiže cijenu od više desetina hiljada KM.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati i nakon toga odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje mjere pritvora.

Tužilaštvo BiH nastavlja istragu u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba