Вијести

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДРАЖЕНА КЕШКЕ (1968)

25.06.2013. 15:05

Тужилац Одјела III подигао је оптужницу против Дражена Кешке, рођеног 27. 11. 1968. године у Зеници гдје је и настањен, држављанина БиХ, службеника УИО Бања Лука, РЦ Бања Лука, који ради као цариник-сарадник на ГП Брод, због незаконитог ускраћивања идентификационих докумената.

Оптужница терети Дражена Кешку да је дана 27. 11. 2009. године око 17,00 часова на граничном прелазу Брод, приликом обављања послова цариника – сарадника, те прегледа робе, ради царињења, једног путника који је путовао аутобусом, од истог одузео његову личну карту и лаптоп, пошто поменути путник није имао новаца да плати царинске обавезе које му је оптужени Дражен Кешко предочио.

Како је наведено у оптужници, Дражен Кешко је поменутом путнику рекао да одмах напусти гранични прелаз јер се на истом не смије задржавати, али да се врати до краја његове смјене, након чега се путник, преплашен таквим испољавањем власти и ограничењем слободе кретања, удаљио са граничног прелаза те отишао до бензинске пумпе у непосредној близини граничног прелаза, а аутобус са путницима је наставио пут без њега.

Оптужени Дражен Кешко се терети да је, с циљем ограничавања слободе кретања и испољавајући власт над другим лицем, незаконито ускратио другоме његову личну исправу, чиме је учинио кривично дјело незаконито ускраћивање идентификационих докумената из члана 149-а. КЗ-а БиХ.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba