Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ И ЗВАНИЧНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛИ СУ СЕ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ДРЖАВНОГ ВИЈЕЋА ТУЖИЛАЦА СРБИЈЕ

19.06.2013. 14:59

Главне теме разговора односиле су се на рад и мисију тужилаца у процесу успоставе владавине права у БиХ и Србији, јачање сарадње између партнерских институција, као и међусобну сарадњу у будућности.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ И ЗВАНИЧНИЦИ ТУЖИЛАШТВА БиХ САСТАЛИ СУ СЕ СА ДЕЛЕГАЦИЈОМ ДРЖАВНОГ ВИЈЕЋА ТУЖИЛАЦА СРБИЈЕ

Главни тужилац Тужилаштва БиХ, Горан Салиховић, заједно са тужиоцима и званичницима Тужилаштва БиХ, састао се са делегацијом Државног вијећа тужилаца Републике Србије, која борави у званичној посјети Босни и Херцеговини и ВСТС БиХ.

На састанку су колеге из БиХ и Србије разговарале о организацији и надлежностима тужилаца, те активностима тужилаца и тужилаштава у процесу успоставе владавине права, као и о активностима везаним за сарадњу тужилаца у региону.

Главни тужилац Салиховић је истакао важност јачања сарадње између партнерских институција у земљама региона, јер је борба против организованог криминала и корупције одавно показала да криминал не познаје границе, па је због тога потребно да правосудне институције ефикасно сарађују.

На састанку је истакнуто да БиХ и Србија улажу велике напоре у успостави владавине права на путу ка европским интеграцијама, те да су ефикасно правосуђе и борба против криминала кључни за напредак у овом процесу.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba