Vijesti

GLAVNI TUŽILAC I ZVANIČNICI TUŽILAŠTVA BiH SASTALI SU SE SA DELEGACIJOM DRŽAVNOG VIJEĆA TUŽILACA SRBIJE

19.06.2013. 14:59

Glavne teme razgovora odnosile su se na rad i misiju tužilaca u procesu uspostave vladavine prava u BiH i Srbiji, jačanje saradnje između partnerskih institucija, kao i međusobnu saradnju u budućnosti.

GLAVNI TUŽILAC I ZVANIČNICI TUŽILAŠTVA BiH SASTALI SU SE SA DELEGACIJOM DRŽAVNOG VIJEĆA TUŽILACA SRBIJE

Glavni tužilac Tužilaštva BiH, Goran Salihović, zajedno sa tužiocima i zvaničnicima Tužilaštva BiH, sastao se sa delegacijom Državnog vijeća tužilaca Republike Srbije, koja boravi u zvaničnoj posjeti Bosni i Hercegovini i VSTV BiH.

Na sastanku su kolege iz BiH i Srbije razgovarale o organizaciji i nadležnostima tužilaca, te aktivnostima tužilaca i tužilaštava u procesu uspostave vladavine prava, kao i o aktivnostima vezanim za saradnju tužilaca u regionu.

Glavni tužilac Salihović je istakao važnost jačanja saradnje između partnerskih institucija u zemljama regiona, jer je borba protiv organiziranog kriminala i korupcije odavno pokazala da kriminal ne poznaje granice, pa je zbog toga potrebno da pravosudne institucije efikasno sarađuju.

Na sastanku je istaknuto da BiH i Srbija ulažu velike napore u uspostavi vladavine prava na putu ka evropskim integracijama, te da su efikasno pravosuđe i borba protiv kriminala ključni za napredak u ovom procesu.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba