Вијести

ПРЕДЛОЖЕНЕ МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ЈОШ ТРИ ЛИЦА КОЈА СУ ЛИШЕНА СЛОБОДЕ У АКЦИЈИ „СКЕЛА-ПАУК“

17.06.2013. 14:59

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је приједлог за одређивање мјера забране за још три осумњичена лица:

-      Б. П. (1980), настањеног у општини Братунац, држављанина БиХ,

-      В. М. (1976), настањеног у општини Братунац, држављанина БиХ и

-      Ж. Ј. (1977), настањеног у општини Братунац, држављанина БиХ.

Осумњичени су лишени слободе дана 10. 06. 2013. године, од стране овлаштених полицијских службеника Државне агенције за истраге и заштиту – SIPА, у удруженој полицијској акцији „Скела-Паук“ коју је реализовало Тужилаштво БиХ, заједно са Државном агенцијом за истраге и заштиту - SIPА, Граничном полицијом БиХ и МУП-ом РС.

Наведени осумњичени се терете да су извршили кривично дјело из чл. 250 става 1. КЗ-а БиХ у вези са кривичним дјелом кријумчарење из чл. 214. става 2. КЗ-а БиХ и кривично дјело организирање групе људи или удружења за кријумчарење и растурање неоцарињене робе из чл. 215. ставова 1. и 2. КЗ-а БиХ. Поступајући тужилац је, након испитивања наведених осумњичених, предложио да им се изрекну сљедеће мјере забране: забрана напуштања боравишта из члана 126. ставова 1. и 2., забрана састајања с одређеним лицима из члана 126.а става 1. тачке ц), као и наредба да се повремено јављају одређеном државном органу из члана 126.а става 1. тачке д) ЗКП-а БиХ.

Приједлог за изрицање мјера забране упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba