Vijesti

PREDLOŽENE MJERE ZABRANE ZA JOŠ TRI OSOBE KOJE SU LIŠENE SLOBODE U AKCIJI „SKELA-PAUK“

17.06.2013. 14:59

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je prijedlog za određivanje mjera zabrane za još tri osumnjičene osobe:

-     B. P. (1980), nastanjenog u općini Bratunac, državljanina BiH,

-      V. M. (1976), nastanjenog u općini Bratunac, državljanina BiH i

-      Ž. J. (1977), nastanjenog u općini Bratunac, državljanina BiH.

Osumnjičeni su lišeni slobode dana 10. 06. 2013. godine, od strane ovlaštenih policijskih djelatnika Državne agencije za istrage i zaštitu – SIPA, u združenoj policijskoj akciji „Skela-Pauk“ koju je realiziralo Tužiteljstvo BiH, zajedno sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu-SIPA, Graničnom policijom BiH i MUP-om RS.

Navedeni osumnjičeni se terete da su izvršili kazneno djelo iz čl. 250 stavka 1. KZ-a BiH u svezi s kaznenim djelom krijumčarenje iz čl. 214. stavka 2. KZ-a BiH i kazneno djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje i raspačavanje neocarinjene robe iz čl. 215. stavaka 1. i 2. KZ-a BiH. Postupajući tužitelj je, nakon ispitivanja navedenih osumnjičenih, predložio da im se izreknu sljedeće mjere zabrane: zabrana napuštanja boravišta iz članka 126. stavaka 1. i 2., zabrana sastajanja s određenim osobama iz članka 126.a stavka 1. točke c), kao i naredba da se povremeno javljaju određenom državnom tijelu iz članka 126.a stavka 1. točke d) ZKP-a BiH.

Prijedlog za izricanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba