Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA DUŽNOSNICIMA VELEPOSLANSTVA SAD-a U BiH. ISKAZANA POTPORA TUŽITELJSTVU BiH U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA

14.06.2013. 15:15

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović se sastao sa dužnosnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, koji su angažirani na pitanjima koja se odnose na jačanje vladavine prava i suradnju sa pravosuđem i agencijama za provedbu zakona.

GLAVNI TUŽITELJ SASTAO SE SA DUŽNOSNICIMA VELEPOSLANSTVA SAD-a U BiH. ISKAZANA POTPORA TUŽITELJSTVU BiH U USPOSTAVI VLADAVINE PRAVA

Tijekom sastanka je iskazana potpora Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine u procesu jačanja kapaciteta Tužiteljstva radi uspješnije borbe protiv organiziranog kriminala, korupcije i terorizma te učinkovitijeg procesuiranja predmeta ratnih zločina.

Glavni tužitelj se zahvalio predstavnicima Veleposlanstva SAD-a na kontinuiranoj pomoći u jačanju kapaciteta pravosudnih institucija i agencija za provedbu zakona u BiH, te izrazio uvjerenje da će se uspješna suradnja nastaviti i u budućnosti.

Također, glavni tužitelj je istakao da je problem procesuiranja predmeta ratnih zločina nešto sa čime se mora suočiti Bosna i Hercegovina i pravosuđe BiH, da taj problem neće riješiti Haški sud ni međunarodna zajednica, te da očekuje potporu Vijeća ministara u procesu povećanja kapaciteta Tužiteljstva BiH za procesuiranje ratnih zločina, za novih 12 tužitelja, kao i potporu institucija BiH u procesu preseljenja Tužiteljstva BiH u zasebnu zgradu sa adekvatnim kapacitetima za smještaj svih uposlenika Tužiteljstva BiH, što je jedan od zaključaka strukturiranog dijaloga o reformi pravosuđa i obveza Bosne i Hercegovine.

Ove godine se navršava 10 godina rada i postojanja Tužiteljstva BiH, koje nastavlja sa aktivnostima u borbi protiv organiziranog kriminala i korupcije s ciljem zaštite i pružanja sigurnosti svim građanima Bosne i Hercegovine, kao i stvaranja ozračja vladavine prava i zakona u našoj zemlji, na predstojećem putu europskih integracija.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba