Вијести

ТУЖИЛАШТВО БиХ УЛОЖИЛО ЖАЛБУ НА УКИДАЊЕ ПРИТВОРА У ПРЕДМЕТУ БУДИМИР И ДР.

12.06.2013. 15:00

ТУЖИЛАШТВО БиХ ИСТИЧЕ ДА ЈЕ СУД У СВОМ РЈЕШЕЊУ УТВРДИО НАДЛЕЖНОСТ У ОВОМ ПРЕДМЕТУ, КАО И ПОСТОЈАЊЕ ОСНОВАНЕ СУМЊЕ ДА ЈЕ ПОЧИЊЕНО КРИВИЧНО ДЈЕЛО

Поступајући тужилац Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ жалбу на рјешење суда којим се одбија приједлог за одређивање притвора у предмету против Живка Будимира и др.

У жалби се истиче да постоји потреба за одређивањем притвора осумњиченима због опасности да би боравком на слободи могли ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике.

Тужилаштво у жалби тражи од Суда БиХ да исту уважи те одреди мјеру притвора и одговарајуће мјере забране, како би се спријечило ометање истраге коју води Тужилаштво БиХ.

У вези са рјешењем Суда БиХ, тужилаштво истиче да су у рјешењу утврђене битне чињенице које потврђују квалитет доказа у овом предмету:

- од суда је потврђено постојање основане сумње да је почињено кривично дјело, на основу прикупљених доказа против осумњичених у овом предмету,

- утврђена је надлежност Тужилаштва БиХ и Суда БиХ у складу са чланом 7. Закона о Суду БиХ.

Тужилаштво БиХ, заједно са агенцијама за провођење закона, наставља истрагу у овом предмету у правцу подизања оптужнице.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba