Vijesti

ODRŽAN SASTANAK ZVANIČNIKA TUŽILAŠTVA BiH I SIPA-e

10.06.2013. 15:32

Jačanje saradnje, koordiniran rad na predmetima ratnih zločina i organiziranog kriminala, te postizanje što boljih rezultata u budućnosti, bile su centralne teme danas održanog sastanka.

ODRŽAN SASTANAK ZVANIČNIKA TUŽILAŠTVA BiH I SIPA-e

U Sarajevu je održan sastanak predstavnika Tužilaštva BiH i SIPA-e, na kojem su sudjelovali glavni tužilac Goran Salihović i direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Goran Zubac, sa svojim saradnicima.

Na sastanku je razgovarano o saradnji tužilaštva i SIPA-e u radu na predmetima ratnih zločina, organiziranog kriminala, korupcije i terorizma, te poboljšanju saradnje i postizanju što boljih rezultata u budućnosti.

Tokom sastanka, dogovoreni su modaliteti za što efikasniju komunikaciju i otklanjanje bilo kakvih poteškoća koje se mogu pojaviti prilikom rada.

Tužilaštvo BiH i SIPA već deceniju vode istrage i procesuiraju najteža djela organiziranog kriminala, ratnih zločina i korupcije, a zajedničkim radom ove dvije institucije ostvareni su značajni rezultati te optužen i procesuiran veliki broj počinilaca pomenutih krivičnih djela.

Radeći u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, na putu ka evropskim integracijama, Tužilaštvo BiH i SIPA nastavljaju aktivnosti u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala.

Također, u budućnosti će se jačati saradnja i sa partnerskim agencijama u regiji, Evropi i svijetu, radi što efikasnije borbe protiv prekograničnog kriminala.


 Štampaj


www.tuzilastvobih.gov.ba