Вијести

У БОРБИ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ И ОРГАНИЗОВАНОГ КРИМИНАЛА, ПО НАЛОГУ ТУЖИЛАШТВА БиХ, ПРОВЕДЕНА ЈЕ ВЕЛИКА УДРУЖЕНА ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА „СКЕЛА-ПАУК“. ВИШЕ ДЕСЕТИНА ЛИЦА ЈЕ ЛИШЕНО СЛОБОДЕ, МЕЂУ КОЈИМА ЈЕ ВИШЕ ОД 10 ПОЛИЦИЈСКИХ СЛУЖБЕНИКА

10.06.2013. 15:03

Тужилаштво Босне и Херцеговине, заједно са Државном агенцијом за истраге и заштиту-SIPA, Граничном полицијом БиХ и МУП-ом РС, реализовало је удружену полицијску акцију кодног назива „Скела-Паук“.

У активностима је, по налогу тужиоца Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, учествовало више десетина полицијских службеника који су извршили претресе и лишења слободе осумњичених лица на око 50 локација широм БиХ.

У оквиру ових активности слободе је лишено око 50 лица, међу којима је више од 10 овлаштених полицијских службеника Граничне полиције БиХ и МУП-а РС.

Лица која су под истрагом Тужилаштва БиХ су осумњичена да су, увезано дјелујући кроз дужи период, злоупотријебила службени положај и починила кривично дјело кријумчарења.

Истрагом је утврђено да је почињено кријумчарење великих количина живе стоке са подручја Србије у БиХ, те незаконито остварена имовинска корист у вишемилионским износима.

Лица под истрагом су осумњичена да су као организована група починили кривична дјела злоупотребе положаја или овлаштења, давања и примања мита, дара и других облика користи и кривично дјело кријумчарења.

Осумњичена лица ће у законском року бити предата поступајућем тужиоцу који ће их испитати, те након тога одлучити о покретању приједлога за одређивање мјере притвора.

Тужилаштво БиХ, заједно са полицијским агенцијама у нашој земљи, наставља интензивну борбу против организованог криминала и корупције у предметима у којима су буџет БиХ и грађани оштећени за велике новчане износе.

Такође, ова акција ће користити и да се из полицијских структура одстране лица које злоупотребљавају службени положај.

Тужилаштво БиХ наставља истрагу у овом предмету.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba