Вијести

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ ШВАЈЦАРСКЕ КОНФЕДЕРАЦИЈЕ

06.06.2013. 15:15

Главни тужилац Тужилаштва БиХ Горан Салиховић састао се са амбасадором Швајцарске Конфедерације у БиХ, Њ. Е. Андреом Шалером.

ГЛАВНИ ТУЖИЛАЦ СЕ САСТАО СА АМБАСАДОРОМ ШВАЈЦАРСКЕ КОНФЕДЕРАЦИЈЕ

На састанку је разговарано о раду и активностима Тужилаштва БиХ, као и планираном повећању капацитета, нарочито у сегменту процесуирања предмета ратних злочина у складу са закључцима и препорукама структуралног дијалога о реформи правосуђа.

Амбасадор је исказао подршку Владе Швајцарске јачању владавине права у БиХ, те спремност Швајцарске да пружи подршку у овом процесу, а у складу са могућностима и активностима које проводи Влада Швајцарске у склопу помоћи правосуђу БиХ.

Разговарано је и о могућностима заједничке сарадње тужилаца из БиХ и Швајцарске, у оквиру пројеката који се већ реализују.

Амбасадор Шалер је истакао подршку јачању капацитета за процесуирање ратних злочина и организованог криминала, те подршку процесу успостављања владавине права у БиХ.

Швајцарска Конфедерација, већ дужи период, пружа активну подршку развоју и јачању правосуђа у БиХ на државном и ентитетском нивоу.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba