Vijesti

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANIKOM ŠVICARSKE KONFEDERACIJE

06.06.2013. 15:15

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović sastao se sa veleposlanikom Švicarske Konfederacije u BiH, Nj. E. Andreom Schallerom.

GLAVNI TUŽITELJ SE SASTAO SA VELEPOSLANIKOM ŠVICARSKE KONFEDERACIJE

Na sastanku je razgovarano o radu i aktivnostima Tužiteljstva BiH, kao i planiranom povećanju kapaciteta, naročito u segmentu procesuiranja predmeta ratnih zločina sukladno zaključcima i preporukama strukturiranog dijaloga o reformi pravosuđa.

Veleposlanik je iskazao potporu Vlade Švicarske jačanju vladavine prava u BiH, te spremnost Švicarske da pruži potporu u ovom procesu, a sukladno mogućnostima i aktivnostima koje provodi Vlada Švicarske u sklopu pomoći pravosuđu BiH.

Razgovarano je i o mogućnostima zajedničke suradnje tužitelja iz BiH i Švicarske, u okviru projekata koji se već realiziraju.

Veleposlanik Shaller je istakao potporu jačanju kapaciteta za procesuiranje ratnih zločina i organiziranog kriminala, te potporu procesu uspostave vladavine prava u BiH.

Švicarska Konfederacija, već duže razdoblje, pruža aktivnu potporu razvoju i jačanju pravosuđa u BiH na državnoj i entitetskoj razini.


 Ispiši


www.tuzilastvobih.gov.ba