Вијести

ПРИЈЕДЛОГ ПРИТВОРА И МЈЕРЕ ЗАБРАНЕ ЗА ОСУМЊИЧЕНА ЛИЦА КОЈА СУ ЛИШЕНА СЛОБОДЕ У НАСТАВКУ АКЦИЈЕ „ПАТРИОТ“

04.06.2013. 15:45

Тужилац Посебног одјела за организовани криминал, привредни криминал и корупцију Тужилаштва БиХ упутио је према Суду БиХ приједлог мјере притвора за једно лице, а за два лица упутио је приједлог мјере забране. Поменута лица лишена су слободе у наставку акције „Патриот“ дана 02. 06. 2013. године, од стране овлаштених припадника Агенције за истраге и заштиту – SIPА.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је за лице:

- С. Х. (1959), држављанку БиХ.

Тужилаштво предлаже да Суд БиХ према осумњиченој одреди мјеру притвора у трајању од једног мјесеца из разлога прописаних чланом 132. ставом 1. тачком б) ЗКП-а БиХ, односно због постојања основане бојазни да ће, уколико буде на слободи, уништити, сакрити, фалсификовати доказе који су важни за кривични поступак те да ће извршити утицај на свједоке и саучеснике.

Приједлог за одређивање мјере забране упућен је за лица:

- С. Г. (1984), држављанку БиХ и

- К. С. (1983), држављанина БиХ.

Тужилаштво предлаже да Суд БиХ према осумњиченима С. Г. и К. С. изрекне мјеру забране састајања са одређеним лицима из члана 126.а става 1. тачке ц) ЗКП-а БиХ.

Наведена осумњичена лица се терете да су учинила кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела из члана 249. КЗ-а БиХ у вези са кривичним дјелом противзаконито посредовање из члана 382. КЗ-а ФБиХ у вези са кривичним дјелом противзаконито посредовање из члана 219. КЗ-а БиХ, у вези са чланом 29. КЗ-а БиХ, а осумњичени С. Г. и К. С., у вези са чланом 31. КЗ-а БиХ, да су учинили кривично дјело удруживање ради чињења кривичних дјела из члана 249. КЗ-а БиХ, у вези са кривичним дјелом превара из члана 294. КЗ-а ФБиХ, у вези са чланом 29. КЗ-а БиХ.

Приједлог за одређивање притвора и за одређивање мјера забране упућен је Суду БиХ.


 Штампај


www.tuzilastvobih.gov.ba